keskiviikko 14. elokuuta 2019

Rantatelakkaprojekti


Projekti, rantatelakka.

Ostimme vaimoni kanssa soutuveneen. Malli on terhi 385. Nimensä mukaisesti pituutta 385cm, leveyttä on 150cm.

Venepaikan vuokrasin Varkauden kaupungilta vajaa 50 euron kausihintaan. Saimme venepaikan varsin läheltä, noin 400metrin päässä kotoa. Venepaikan ranta on aika jyrkkä ja siksi veneen nostaminen rantaan on raskasta ja se kuluttaa veneen pohjaa turhaan. Näin aika monessa veneessä niin sanottuja rantatelakoita. Siinä rullien päällä vene vedetään rantaan käsivinssin avulla.

Veneen myyjä antoi kaupan yhteydessä yhden venetelan, eli sellaisen rullan, jossa on sekä köli, että sivurullat. Hänellä oli se peräkärryssä ja sanoi, että helpottaa veneen pukkaamista ja vetämistä. Tästä sain idean valmistaa itse sellainen toimiva rantatelakka.
Tarvittavia osia tämän valmistamiseen ovat, venetela tai kaksikin, kölirullia ja niiden pitimiä 2-3kpl, käsivinssi, kyllästettyä lankkua 2x4,5-5m pätkät, kyllästettyä kakkoskakkosta kölirullien kiinnitystä ja tueksi sekä vinssin kiinnitystä varten noin 4m. Hintaa projektille tulee reilu satanen. Käytettynä toki saisi melkein samaan hintaan valmiin, mutta itse tekemällä oppii ehkä jotain ja saa juuri omaan venepaikkaan sopivan.

Projekti on vasta aluillaan. Seuraavaksi materiaalin tarkka laskenta, piirrustukset ja hintavertailu osille. Kaikki muu voi tilata, mutta puut pitää ostaa paikallisesta kaupasta, koska niiden kuljetus maksaa paljon.


Kuvassa venemme venepaikalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti